Special Offer

Author

Shortcut Untuk Kaya

Assalamualaikum

Sapa yg tak nak kaya? Kalau ditanye majoriti yg mahu menjadi kaya hingga ada diantara  mereka bertindak di luar batasan rasional. Ala lebih mudah 'SHORTCUT'. Bukan pekerja je yg suke guna shortcut tapi ada jugak student yg guna jalan pintas ni utk berjaya. Sigh** Apa barang lu guna shortcut?


Hari ni aku nk membebel pasal kaya guna jalan shortcut plus haram jadah ni la. Bikin panas hati je sebab ada lagi ladies zaman moden ni yg masih bongok kurang pandai utk menilai mana satu intan mana satu permata, mana satu betul mana satu salah. Ish... Tak kan la perasaan ragu-ragu tak de dlm diri kot. Tahu tak perasaan ragu-ragu tu mcm mne or omputih ckp DOUBTFUL.

Baca tak paper ari ni pasal 'keldai dadah'. Warga afrika ni suke rekrut mak jan (which refer to Janda)ngan gadis-gadis yg keje dlm bidang yg kurang profesional which gaji yg agak cukup makan, bayar sewa rumah je utk dijadikan keldai dadah. Ish.. Buat malu je bile dipanggil keldai. 

So ladies please beware masa nk apply keje or ada org offer keje so that korang tak jadi keldai dan menyumbang kepada peningkatan statistik keldai dadah dari Malaysia ok.

Tips Cari Keje/ Dapat Offer Keje

1. Kalau company tu mcm korang tak tahu sgt kewujudannye buat research dulu kat company website. Most of the company mmg ada website.
2. Boleh jugak check with SSM (Suruhanjaya Syarikat Malaysia) 
3. Kena tahu apa yg company tu buat, service apa yg diorang provide.
4. Kalau rasa ragu-ragu or pelik je ngan offer tu better tak payah terima la.


Perasan tak kebanyakan keldai dadah ni akan travel kat luar negara. So, hati-hati jugak ngn orang yg offer keje yg melibatkan travelling. Memang ada certain company akan buat trip or memerlukan travel ke oversea tapi berbalik kepada yg tips kat atas tu check dlu. Tak kan buta-buta je org nk bagi free trip ke oversea and tak payah buat apa-apa melainkan hanya jmpe orang yg disuruh je. Logik tak? Sekian... Entri ni hasil pembacaan artikel kosmo ari ni Janda, Gadis Pilihan Sindiket Dadah


P/S: Kelayakan akademik kurang + pengalaman kurang = $$$$ Masyuk.. Tak logik kan?


0 Komentar untuk "Shortcut Untuk Kaya"

IKLAN


PopAds.net - The Best Popunder Adnetwork
Back To Top