Special Offer

Author

Abuden?

Assalamualaikum

Abuden? Apa tu? Seriously I never heard that before.. *arghh gile ah Tapi bile di translate balik ohh... Aku tahu la pasal tu.. 

Menurut Urban Dictionary, Abuden is:
The short form of "Ah, but then?" to indicate, "What else did you expect?" or "Wasn't that obvious?"
 
Perasan tak dlm life kite ni memang kite suke menegur orang dengan pertanyaan? Kalau kt kampung tu petang-petang nampak mak cik tgh angkat kain jauh da dgr da suara jiran melaung "angkat kain ke senah oi". Maka, mak cik Senah pun 'ye' je la kan.  Tapi cer tanye budak zaman skang ni "ko mkn nasi ke" mau die jawab "tengah potong sayur" . Lepas tu kite plak rasa hangin kan. Walhal kite da nampak die buat apa. Aku pun pernah mcm tu. Tapi tak tahu la ni tabiat ke hape.. Nk lagi best korang layan video kat bawah ni.. 


Amacam? Setuju? Sapa yg tak leh tgk video kt sini ni leh klik SINI
Komen korang terhadap situasi mcm ni? 
 
 
P/S: Everyday is a learning process.. Tak payah malu tak payah segan. Peace.. No hard feeling!!!


2 Komentar untuk "Abuden?"

haha betul..dialog tu mmg benar2 berlaku skrg ni..;-)

haha..sebenarnya dah terbiasa..haha.. kita dah tahu orang tu tengah makan nasi kita boleh tanya orang tu makan nasi ke x..haha

IKLAN


PopAds.net - The Best Popunder Adnetwork
Back To Top