Special Offer

Author

Hitam Putih Kehidupan

Assalamualaikum

Bile dengar je lagu ni seriously fikiran aku terus melayang back to 1994. Zaman sekolah rendah.. Lagu ni sering kedengaran di cuping telinga aku. Serta merta aku terpapar kehidupan aku zaman kanak-kanak. Life without problem.Time main keluar main, time kena kurung dlm rumah memang terkurung , time kena denda kat luar rumah sbb gaduh ngan adik pun ada. Oh my..Time flies.. Tinggal memori je.. Kalau balik berkumpul ngan adik-adik then teringat zmn dulu masing-masing gelak. =)

Lirik lagu Hitam Putih Kehidupan ni sgt mendalam. Bile dgr je confirm flashback zmn kanak-kanak. Mengisahkan kehidupan manusia dan manusia mana yang tak pernah di landa masalah. Yg berbeza bagaimana manusia menyelesaikan masalah yang di hadapi. Sama ada bertindak dengan menggunakan akal yang rasional atau tunduk mengikut nafsu perasaan yang buta dan tidak rasional. 


Hitam Putih Kehidupan- Sheila Majid

Lihatlah sekitar alam
Dunia luas terbentang
Langit tinggi kebiruan
Pohon-pohon kehijauan
Hembusan bayu yang menyegarkan
Dengarkan di sana-sini
Beburung riang menyanyi
Berbunga aneka warna
Sumber kedamaian jiwa
Mensyukuri nikmat Maha Esa
Begitu berharga kehidupan ini
Bagi mereka yang tahu menghargai
Mengapa terdorong oleh perasaan
Kalau turutkan hati diri menjadi korban
Tiada yang dapat lari dari masalah diri
Hadapi lah dengan tenang
Tiap cabaran yang datang
Atasinya dengan keimanan
Sekadar buat renungan
Untukmu teman tersayang
Hitam putih masa depan
Sendirian menentukan
Hidup ini usah persiakan

Hayati bait kata indah dlm Hitam Putih Kehidupan and fikirkan. You may gain insight! Aha.. =) Seriously!!


P/S: Zmn skang ramai msia yang EGO dan Hipokrit. 

Notes: Niat di hati mau up entry tentang Diet Yo Yo tapi terpaksa postpone dulu. Mentally and physically exhausted. Fatique!! Nk review product pun terpaksa tangguh dulu. 
30 Komentar untuk "Hitam Putih Kehidupan"

salam dear.lagu n best kan...nak balik zaman dulu da x mampu, hanya dapat kita imbau je...sedih kan..

salam..maaf yer lama tak singgah cni..
mama pun suke jugak dgr lagu ni dulu.. :)

lama tak dengar lagu ni...!
bila dengar teringat kisah2 dulu..heeee

Zaman tu memang best....
Kita tak payah fikir masalah kan...

dya suka lgu ni..mmg wajib nyanyi lgu ni bila karoke..hihi

memang kena lagu ni ngan memori zaman kanak2 dulu. banyak sgt perbezaan hidup zaman dulu & sekarang. ;)

penah koir sekolah lagu ni. hewhew! :)

maaf sesangat zera lama tak bw. btw, rinduuu dah ni! :) love you naniey!

huyyo lagu lama nih..husna pon mcm x igt jaa..ke mmg x igt..=P

owh..ada wujud rupanya diet yo-yo nih..

selamat pg buat adik nani comel ..huhuh..nak rawat muka? boleh...rawat dari dalam juga..nak vitamin c? :P

alahai suka la lagu ni..lama tak dgr..

lagu tu kdg ade kua radio..suka ikot nyayi sama..best kan..

Hehe. Dgr vid tu kak. Mesti penah dgr.. Ngee

Seriously terus flashback tu. adehhh dgr lak time tgh wat keje. Sentap jap

Makna masalah pun tak tahu. Cume masalah penyelesaian matematik je la

Wujud wujud :) hehe
Dgr n ingtkan balik :)

Da jrg org putar kat radio. Yg ada pn kt radio bernama. Tu yg nani up tu.

Ble keluar je kt radio mmg best layan. Tp timing nk dgr tu ssh je. Kena la dgr kt youtube :)

Lagu ni sedap jugak kalo karok ni..hihihi

IKLAN


PopAds.net - The Best Popunder Adnetwork
Back To Top