Special Offer

Author

Parut Hilang Dalam Masa 7 Hari Dengan Rawatan Microneedling

Parut Hilang Dalam Masa 7 Hari Dengan Rawatan Microneedling | Rawatan Microneedling Di Malaysia | Rawatan Dermapen Malaysia | Cara Menggunakan Dermapen | Dermapen Murah Malaysia

Dermaroller Malaysia, Dermaroller Price, Acne Scars Malaysia, Dermaroller Online Malaysia, Dermaroller Malaysia Review, Dermaroller Watson Malaysia, Dermaroller Treatment Malaysia, Dermaroller Malaysia Murah

Assalamualaikum 

Susah bile kulit sensitif, pantang salah pakai, makan mula la meninggalkan ketidaksempurnaan sebagai tanda. Bulan lepas tangan saya gatal-gatal sebab berpeluh mase pakai sport watch. Bile gatal mesti la sedap digaru kan? Then.. mula luka dan jadi parut. Dua minggu lepas tu saya decide nak cube dermapen kat tangan sambil nak test keberkesanan numbing cream yang saya beli.
Gambar sebelum tu saya pakai numbing cream kat parut hitam untuk stamping dengan dermapen. Gambar selepas tu pula hari ke 10 selepas treatment dengan dermapen. Hari ketiga dan keempat kawasan tu jadi macam lebam merah (lupa nak ambil gambar) Dalam masa 10 hari ni, saya memang tak pakai losyen atau serum or pelembap kat tangan, jadi kulit akan jadi kering menggelupas seperti gambar selepas tu. Kulit kering selepas microneedling tu adalah normal. Jadi kalau kalian buat microneedling sendiri kat rumah tak perlu panik. Yang penting jangan skip pelembap je untuk memastikan kulit tidak kering.

Untuk muke memang ambil mase nak hilangkan parut terutama parut lubang. Menghilangkan parut lubang memerlukan kesabaran yang tinggi. Fuhhh, bertabahlah untuk menghilangkan ketidaksempurnaan yang menyakitkan mata ni. Grrrr...

Sedikit info untuk kalian yang nak menghilangkan parut berlubang.

#Tips Merawat Parut Jerawat -Jgn buang duit dgn membeli krim yg mendakwa boleh menghilangkan parut berlubang. Parut jerawat berlubang hanya dpt dikurangkan dgn 1) Laser. 2) Microdermabrasion . 3) Microneedling, Bergantung pada tahap parut berlubang anda.- Kredit - Dr Hasseenah.

Nanti nak cube microdermabrasion pulak. Kalian yang nak order dermaroller atau dermapen boleh www.dermarollermalaysia.com . Personal Microdermabrasion order akan dibuka selepas raya nanti.

0 Komentar untuk "Parut Hilang Dalam Masa 7 Hari Dengan Rawatan Microneedling "

IKLAN


PopAds.net - The Best Popunder Adnetwork
Back To Top