Once you choose hope, anything's possible

Movie : The Silence 2019

 Assalamualaikum... 

Movie The Silence 2019 | Semalam aku memang betul betul rest daripada buat kerja. Selalu hari Sabtu Ahad pun memang menghadap kerja juga. Tapi di sebabkan minggu ni terlalu penat, aku nak relax je Sabtu minggu ni. Aku pilih cerita ni sebab tengok trailer movie ni lebih kurang macam A Quite Place.

Synopsis : When the world is under attack from creatures who hunt their human prey by sound, a teenager who lost her hearing at 13, and her family, seek safety in a remote refuge. However, they discover a cult who are eager to exploit her heightened senses.

Ni la makhluk tu so called "Vesps" yang tak dapat melihat tapi sangat peka pendengarannya. Dah dapat mangsa memang habis tinggal tulang je.

Part paling geram bila datangnya kumpulan ni (geng tak de lidah) nak ajak keluarga Hugh join kumpulan dorang tapi Hugh tak nak. Dan paling sedih bila nenek Ally meninggal dan korbankan diri sebab nak selamatkan Ally daripada Vesps dan juga kumpulan yang cuba larikan Ally. Family Hugh ni dapat survive pergi ke kawasan sejuk sebab Vesps tak boleh hidup kat tempat sejuk. HABIS ! 

Ending tu macam tak puas hati sikit. Overall, bagi aku ok la untuk hilangkan rasa bosan FMCO ni kan. Korang yang belum tengok boleh la tengok kalau dah tak tahu nak tengok movie apa. Yang dah tengok, apa komen korang movie ni? 

 

P/S: Bila A Quite Place 2 nak masuk kat Netflix? Aku tak tengok lagi. 


Tag : review movie
2 Comment for "Movie : The Silence 2019 "

Serammm tengokkk vesps tuuuu, tak ada mata punnn, pendengaran hebat!
A quiet place 2 dah keluar ke kak naniey? Yang 1 itu hari punnnn macam bosan bagi saya huhuhu >.<

Tak bestnya bila ending dia tak berapa nak best kan. Rasa macam pernah tengok cerita ni.

Atiqah : Dah keluar dah, saya dah tengok Quiet Place 2. Dua dua best pada saya :)

Back To Top