Once you choose hope, anything's possible

Budu Dan Terung Bakar

 Budu Dan Terung Bakar 

 

Assalamualaikum... 

Sekejap je dah nak hujung bulan. Tak terasa betul masa berlalu macam tu je. Tak sabar nak balik kampung ni. Tapi sebelum balik kampung banyak benda penting nak kena settle dulu then baru boleh balik bercuti dengan tenang. Handle order kat kampung je.

Ni bukan gambar budu hari ni tapi ni budu masa makan kat kampung yang mama buat. Letak buah pauh masak hiris cili, dan perah limau. Memang sedap. Kalau macam ni aku boleh makan, tapi jika letak tempoyak memang aku tak makan. Budu memang hanya cap ketereh je aku boleh makan. Kalau budu brand lain, bibir aku akan jadi gatal gatal. Korang lunch apa hari ni? 

 

 

P/S: Barang basah kat pasar mahal betul ye sekarang !! 

 


Tag : food
3 Comment for "Budu Dan Terung Bakar "

Cepat masa berlalu. Sekarang masa lari laju tak berjalan perlahan dah. Sedapnya terung bakar. Biasa cicah sambal belacan. Tak pernah makan budu. Makan budu dalam nasi kerabu je naniey.

Mungkin ada sesetengah brand cara proses dan bahan berbeza kot kan. Itu yang ada alahan tu.

sama la tk mkn tempoyak dlm budu...mcm ni sodap

Sedapnya.. terus rasa lapar..

Back To Top