Once you choose hope, anything's possible

Bihun Goreng Guna Sambal Leftover


Bihun Goreng Guna Sambal Leftover


 
Assalamualaikum.. 

Hari ni 'BSP kinda day' jadi ada rasa malas sikit nak masak sebab ada gap nak kena puasa. Bila masak nak kena rasa makanan tu. Takut pula affect bacaan tu. [Baca: Malas masak]
 

 
Pagi ni buat bihun goreng untuk Lurviey yang sememangnya 'hantu bihun' tapi guna sambal udang 'leftover' semalam. Plan lunch nanti nak buat chicken salad express je. Tak tahu la tercapai ke tidak hasrat di hati tu. 

Biasanya kalau ada lebihan sambal udang atau sambal telur aku suka buat bihun goreng ni sebab sangat mudah dan cepat. Hanya tambah sayur dan telur sahaja. Siap !
 
 
P/S: Kalau tak sebab appointment esok dah boleh balik kampung dah minggu ni. 😑
 


Tag : food
7 Comment for "Bihun Goreng Guna Sambal Leftover "

Boleh komersil kan nama 'sambal leftover' tu....

samalah..
apa2 yang leftover tu terus je jadi bumbu tak kiralah untuk nasi goreng ke, mihun goreng ke sbb kengkadang kalau simpan lelama sudahnya ke tong sampah je perginya

sedap tu.. elok tu tak membazir

Yummy yummm! Sedap tu bihun goreng guna sambal lebihan :)

Sedap tu goreng bihun guna sambal leftover. Cukup meresap mesra segala rasa.

Senang kerja masak bila ada sambal leftover ni kan. Taklah membazir sambal leftover, digunakan sebaiknya. Jimat masa pun ye jugak.

Back To Top