Special Offer

Author

Gebang Penjagaan Kaki

Salam Semua...

Selamat tgh malam... Those yang berblogwalking dan berblogjogging enjoy ur journey melawat tapak-tapak maya yang pelbagai bentuk dan isi kandungan. Anyway sedih sebab chatbox aku still under construction disebabkan spam yang buat blog aku berbau kepam.. Uwekk... Wah... lately ni aku suka meng-uwekk.. Asal eyh.. Sembur polo sikit.. Emm... Wangi...


Ok malam ni nak gebang pasal penjagaan kaki.. Before this ada entri pasal penjagaan tumit merekah tapi malam ni lebih kurang je pun tapi more personal entri and bukan formal seperti dalam segmen penjagaan.. Opss ada yang geli ketiak sila berambus.. Sebab aku ada tgk orang yang geli ketiak plak bile aku wat entri pasal kecantikan.. Pelik kan.. Terasa la tu...

Actually selepas berjaya merawat tumit aku yang sedikit merekah disebabkan banyak jalan (erk alasan semata) aku da lama tak buat lagi.. Tapi malam ni terasa rajin nak rawat kaki aku.. Hehe.. Well ramai yang kurang menitik beratkan soal penjagaan kaki.. Ada pun hanya segelintir.. Bukti?? If korang keluar jln2 cuba ushar kaki orang lain.. Tak kisah la laki ke pompuan ke sama je actually... Kite bleh detect orang ni pembersih ke pengotor.. (sebut pasal pembersih, terasa siot bila.... fitnah aku..watever) Sometimes ada orang yg mukenye cantik,hensem elok je kite tgk tapi masyaAllah kuku kaki panjang sedepa tak berjaga dan berdaki.. Sigh**

Ok la... Malas nk citer panjang yang pasti cara aku ni sangat berkesan da murah.. Menjimatkan tenaga.. Tak perlu pergi SPA nak manicure and pedicure.. Buang duit je.. Tu orang pemalas je..

Caranya senang je, amik air panas campur dengan air paip bagi suam-suam sikit la nanti melecur plak kaki then korang rendam kejap je dalam 15 minit.. Then bile da 15 minit korang bersihkan la kuku kaki tu and tenyeh-tenyeh la celah-celah jari kaki tu.. Korang jugak boleh gunakan lemon.. Kalau tak nak pun tak pe.. Bleh wangikan kaki yang busuk, kepam.. Ngee... Da sudah lap kaki and sapu losyen.. Da siap.. Mudah kan.. Da siap tu apa lagi Senyum puas hati la.. Kan elok tu kaki berjaga seiring dengan penjagaan badan yang lain kan.. :)

Selamat mencuba..

P/S: Sangat tak suke ada orang rasa dirinya bajet pembersih sampai tahap menghina..
0 Komentar untuk "Gebang Penjagaan Kaki"

IKLAN


PopAds.net - The Best Popunder Adnetwork
Back To Top