Special Offer

Author

Tutorial:Buang/Remove Navbar

Salam Semua..


Keboringan melanda so godek-godek blog tukar template, background, edit html and bla..bla..bla.. Maklumlah skang bukan student so kewajipan utk menelaah tu da tak macam dulu lagi but still membaca cuz "Membaca Jambatan Ilmu" . Ok tak nak mengarut lagi so ari ni nak buat tutorial cara buang/remove navbar. 

Ada newbie yg tak tahu navbar tu apa sila tgk di blog korang kat atas sekali yang ada email, new post dan lain-lain kat atas tu. And sangat mudah kalau nak buang navbar tu. Simple je. 

Mula-mula pergi kat

Dashboard => Design => Edit HTML
(click Expand Widget Templates) 

Lepas tu korang cari kod kat bawah ni 

Tekan Ctrl + F

/* Variable definitions

Bile da jumpa copy paste kod kat bawah ni kat atas kod tadi


#navbar-iframe { display: none !important; }

Tadaa... Da siap.. Dlm kata yg mudah kod warna biru ni kat atas kod warna merah tu.

Peringatan keras: Sila tekan Ctrl + C utk copy ok.. Selamat Mencuba..




P/S: Mudahkan benda yg mudah :)


1 Komentar untuk "Tutorial:Buang/Remove Navbar"

I appreciate you for taking the time out of your day to share the great part from your experiences and honestly I got it at the best point. If you have another free time would you please share your thought on our newly added product here http://www.royalgorden.com/. Thank you in advance and have a great time...

IKLAN


PopAds.net - The Best Popunder Adnetwork
Back To Top