Special Offer

Author

Home Remedies: Serbuk Teh

Assalamualaikum

Hari ni ari blur..blur aku.. Ok straight to the point, sapa kat sini memang selalu gunakan brg2 yg ada kat rumah utk treat ur face,illness and apa jua la yg seangkatan dengannye. Aku adalah salah seorang yg suke gunakan benda-benda yg ada kat rumah cuz mudah nak dapat kan. Pergi dapur amik je, tak pun keluar rumah petik la apa yg perlu.Tapi ada jugak yg tak percaya kaedah mcm ni cuz sbb takut salah sukatan katanye. Sigh** Tapi datuk nenek moyang kite dlu ada ke guna SK-II, Olay, Loreal, bagai tu? Tak kan..


Apa yg aku share berkenaan dengan home remedy hari ni based on my experience ok. Bukan copy paste pengalaman org lain. Serbuk/Hampas Teh.... Apa gunanye serbuk teh ni. For what kan. Biasanya aku akan amik teabag yg da digunakan then basuh dlu kemudian siat uncang tu amik serbuk sapu kat muka. Then scrubbing. Sental la muka tu kan then basuh. Sette masalah..It's good for those yg Oily Skin. And sememangnye muke aku mudah berminyak. So biasanya aku akan buat ni seminggu sekali je la (kalau aku minum teh).  Mudah kan? So try la kalau muka korang berminyak.

Lagi satu (yg ni tak pernah try la), dlm buku petua yg mama aku beli ckp kalau nk merahkan pipi leh letak serbuk teh ni kat pipi then basuh. Tak sure la jadi ke tak kan. Ada sapa2 penah cube? Sekian



P/S: Selamat Mencuba.
0 Komentar untuk "Home Remedies: Serbuk Teh"

IKLAN


PopAds.net - The Best Popunder Adnetwork
Back To Top