Special Offer

Author

Sabtu di Titiwangsa

Assalamualaikum

Weekend yg baru lepas ni sgt-sgt best sbb dpt spent time whole day ngan Lurviey. Even tak pergi banyak tmpt but the most important things is Quality Time. Those yg mmg baca blog ni memang tahu sikap aku yg sgt obsess ngan masa. Pasal masa pun boleh bertumbuk tau.. Erk.. 

Btw setelah lama tak keluar siang hari pada hari Sabtu, di tambah plak sinaran matahari yg panas terik mencacak menyimbah kehangatan bahangnye, finally dpt jugak keluar. But kata Lurviey mmg betul, tak sesuai keluar tengah hari sebab terlalu panas plus dengan traffic jamn. Tak best kan? No wonder Lurviey selalu ckp better jumpa ptg. Tapi aku lebih suke jmpe pagi then bleh spent time lama skit. Kalau zaman Uni dulu lain la. 24/7 jumpe. Tapi sejak da abis belajar ni masa pun terhad. So time weekend la aku guna masa betul-betul.


Kalau korang ni sorang yg suke nature mesti korang dapat rasa kesegaran daun ni. Freshnye oksigen. Damn aku rindu hutan.. Udara segar yg tak tercemar. Kalau kt KL ni aku rasa kuantiti oksigen yg bersih sgt la sikit plus perokok plak makin ramai lagi-lagi si betina. Pakai baju mcm exec tp merokok hembus asap kt public. Gile bengang je aku nk marah. Rasa nk pergi lempang je. Apa punye manusia la mcm ni.


Wah Lurviey termenung jauh memikirkan masa depan. Agak la kan. He's seorang yg sgt bijak berkata-kata and each point yg keluar tu memang make sense. Silap la sapa yg nk debat ngn Lurviey. Even me pun kalah and I feel like oh damn.. Bodoh gile aku. Kadang-kadang aku rasa terbalik plak. Aku belajar subjek psychology shud be aku yg lagi better dlm apply psycho dlm life ni but Lurviey yg banyak motivate me each time aku demotivated. Yes.. Lately memang easily rasa demotivated. Chopp.. Korang pernah rasa down tak and macam terpaksa buat apa yg korang tak suke?



Hey.. U know wat my next wishlist selain kawin and get a better job from now?? DSLR.. Yes.. Exactly.. Zaman skang ni mcm-mcm jenis gadget keluar sampai tak tahu da mana satu. Ingat dulu selalu check hp Nokia yg latest. Tapi now no more. Sejak guna iPhone ni malas nk pk pasal fon lain. Cukup la guna fon tu je dulu for the time being. Ok berbalik pada DSLR ni sebab semangat nk beli kan so aku polish la skill aku yg tak berapa nk skill ni using compact cam je la. Tapi apapun aku nak grab jugak satu nanti DSLR. 


Lagi satu aku suke main manual setting ngan compact cam. Tu pun banyak lagi tak explore. Tapi kan org ckp kalau selalu main settings lama-lama akan pandai la. Betul ke? Orang ckp bukan aku ckp.. Kalau tak belajar sampai bile pun tak improve and tak tahu kan.



Aku sgt suke view yg luas terbentang mcm ni. Duk dpn tasik, nampak KLCC, Menara KL cume tak nampak matahari terbenam je. Tapi kan kalau lalu Highway Duke petang mcm ni dapat tgk matahari terbenam. Indahnye alam semesta ini. Bersyukur sebab masih diberi kesempatan untuk melihat,menikmati keindahan alam ni. I love nature but I hate camping.  Peeps, aku ada satu rahsia ni.. Meh sini dekat-dekat aku nk bisik.. Actually aku nak beli rumah yg boleh nampak KLCC tau.. Haha.. Mcm lawak plak kan?? Tapi aku suke view die. Kalau di Paris, Eiffel Tower so di Malaysia KLCC la. Aku ada ushar la satu condo yg baru je develop betul-betul tgh bandar. The view is great but u know la kan kalau da tgh bandar confirm la harga sangat mahal seyh.. Juta tu. Terus terkubur je angan-angan aku. But each time aku lalu kat condo tu aku akan tgk condo tu sebab mmg cantik. Sekian. 

P/S: Next entry Shah Alam plak.

2 Komentar untuk "Sabtu di Titiwangsa"

hahaha...penah gak down..tapi,skali kite drop gile kene tabah gak nak harung....n'way cantek gambar kat atas tuh...

IKLAN


PopAds.net - The Best Popunder Adnetwork
Back To Top