Special Offer

Author

Resepi: Macaroni and Mushroom Soup

Assalamualaikum

Lamanye tak memasak. Rindu nk pegang senduk sudip kuali kat dapur *kononnye. Tapi bile balik kampung tak masuk dapur pun sebab aku balik nk makan masakan mama. So tolong potong memotong and tolong menghabiskan masakan je aku mampu buat.Tapi bila duk kt sini, jauh dari mama seriously rasa nk muntah asyik mkn kat luar je. Sampai da jemu da.. Ada org memang jenis suke makan kat luar. Kononnye low maintenance girl. Kesian la siapa yg bersuamikan perempuan mcm ni. Asyik order je. Aku tak.. *tunjuk bagus :P Cume keadaan skang ni yg sememangnye tak mengizinkan aku utk praktis di dapur. Apa yg mampu aku masak adalah benda yg simple je. Janji masak kan?

Di Sabtu yang indah ni aku decide nk buat Macaroni and Mushroom Soup. Beli macaroni tapi tak tahu nk buat apa. Percaya tak aku hanya gunakan dua bahan ni je utk masakan aku? Percayalah!!!


Bahan-Bahan
Elbow Macaroni (ikut byk mne korang nk mkn)
1 tin Campbells Condensed Soup-Cream of Mushroom
1 tin air kosong

Cara-cara
1. Rebus macaroni hingga empuk.. Da empuk toskan and ketepikan.
2. Masukkan satu tin cream of mushroom dan 1 tin air kosong (sukatan tin campbells) then kacau and tunggu hingga merenih.. Da pun siap.. 
3. Amik sup tapi siram atas makaroni and sedia untuk di makan...



Tadaa... Da kenyang *burping.. Alhamdulillah...
Walaupun duk hostel masih boleh masak. Hehe.. So sapa yg duk rumah sewa tu mesti lagi senang nk masak kan? *jealous

P/S: Workout lagi ptg nih !!!! Yahooooo...
3 Komentar untuk "Resepi: Macaroni and Mushroom Soup"

sodapppp nyooooo. Tapi zera nak spegheti laa. Kalau da lapa, ni ponn bolehh! :)

wah..baru tau blh wat cam ni...hehe

zera : jom kuar shopping heels!!! :)
myself:paling simple.. sbb hanya mampu masak guna rice cooker je.. :)

IKLAN


PopAds.net - The Best Popunder Adnetwork
Back To Top