Special Offer

Author

Petua Merawat Ulcer dalam Mulut

Assalamualaikum

Masih ingatkah entri [Wordless Wednesday : Kelat Kulit Pokok] ? Naa ini sambungan entri tersebut. Time tu mampu online di fon je. Tak mampu nk bukak lappy time raya.Tak de masa..


Gambar kat atas ni adalah kulit pokok ceri. Ala ceri yg kecik2 yg comel warna merah tu. Kulit pokok ni sangat bagus untuk merawat ulcer dlm mulut and lidah. Mcm mne?  Pergi kopek kulit pokok tu then buang la yg mana tak patut tu sbb kite nak bahagian dlm tu je. Lepas tu ketuk kulit tu ngan alu lesung sebab kite nk air die. Then letak dlm mulut tempat yg ulcer tu. Buat lah selalu. Rajin buat kejap je da boleh sembuh. Aku da pernah buat. Sebab bile guna bonjela yg beli kat farmasi tu aku selalu jilat2 sebab rasa die best. Grrr.. Bile nk baik kan??

P/S: Kt KL mane nk cari pokok ceri kan? So masuk farmasi je la. Mudah!!
8 Komentar untuk "Petua Merawat Ulcer dalam Mulut"

baru dya tahu yg kulit pokok ceri ada khasiat..selalu bila kne ulser dya mkn aiskrim je..hhihihi

saya pun baru tau pokok ni dan khasiatnya. tq share ye..;D

oo..nur pun baru tahu ni.. :)

tapi kalau nur ulser nur selalu mkn ais krim je.. kenakan tepat2 dekat tempat ulser tu, insyaALLAH esok kecutlah dia.. :)

owh baru tahu ni...ada khasiat juga kulit pokok veri ni yer

nak lagi cepat baek, amek garam sekilo, pastu bubuh kat ulser ni..memang cepat baek...

IKLAN


PopAds.net - The Best Popunder Adnetwork
Back To Top