Special Offer

First Impression & Review Derma Roller 540 Needles 0.5mm

Dermaroller malaysia, Dermaroller price, Acne scars malaysia, Dermaroller online malaysia, Dermaroller Malaysia review, Dermaroller Watsons walaysia, Dermaroller treatment Malaysia, Dermaroller Malaysia murah


Assalamualaikum..

Baru ada kesempatan untuk review derma roller. Boleh baca [disini] apa itu derma roller. Anak muda mudah terpengaruh nak mencuba, sebab itu lah saya pun nak mencuba jugak derma roller ni selepas tengok review yang 99% bagi positive feedback. Anak muda katakan..*remajabangka*


Saya guna jarum 0.5mm. Maybe next year nak upgrade try 0.75mm.

My Review
  • Rasanye tak de la sakit sangat bile roll kat muke. ( saya tak apply any numb cream pun)
  • First session saya hanya roll di bahagian pipi dan dagu sahaja. Kat dahi sangat sakit and memang tak leh tahan.
  • After roll muke jadi merah.
  • Saya hanya pakai pelembab sahaja sebab saya tak de serum pun
  • Keesokan hari kulit muke jadi kering. Jadi pelembab adalah sangat diperlukan! Then hari kedua merah kat muke dah hilang.
  • Parut kat dagu yang hitam, dah jadi merah.
  • Parut berlubang kat pipi (tak de la berlubang sangat pun tapi boleh nampak tengok dekat-delat) dah makin better. Alhamdulillah.

Cara penjagaan Derma Roller


Bile pakai derma roller, perkara pertama yang perlu dititikberatkan adalah hygiene.
  1. Sebelum guna derma roller, perlu cuci dulu dengan medicated alcohol. Tapi saya hanya rendam dengan air dan cetaphil gentle cleanser sahaja. Then boleh start rolling kat muke. 
  2. Selepas dah siap rolling kat muke, boleh rendam dalam alkohol selama 30 minit. Saya gune Dettol Antiseptic (pergi guardian mintak alkohol lain dorang bagi dettol. Rembat je la dettol pun)
  3. Selepas rendam 30 minit, keringkan terlebih dahulu. Setelah kering baru boleh simpan dalam bekas derma roller.
  4. Bile nak pakai next session pun sama, rendam dulu sebelum pakai.. Ada yang rendam dengan air garam, basuh dengan air panas etc.

Itu aje review kali ni. Buat sendiri je la dulu sebab iolls tak mampu nak pergi treat wajah kat pusat kecantikan. Kalau kat Malaysia, khabarnya rate per session untuk derma rolling ni around RM500-RM600.


Last but not least, my muke after rolling.. Masa ni baru berapa minit lepas rolling. Lepas 30 minit lagi merah dari ni.. Nantikan update seterusnya dan progress muka after derma rolling.




Entri berkaitan derma roller seperti dibawah ini
0 Komentar untuk "First Impression & Review Derma Roller 540 Needles 0.5mm"

IKLAN


PopAds.net - The Best Popunder Adnetwork
Back To Top