Special Offer

Author

Stay In Relationship Or End-Up the Relationship?

Salam Semua...

Sabtuday buat apa semua? I wish dpt keluar pagi2 jalan-jalan tapi ptg jugak dpt keluor.. Apa bleh buat kan.. Ikutkan je la.. Well menanti pkul 5 tiba lambat lgi so aku amik peluang utk berblogging.. Perut meminta utk diisi tapi.. Tak mau mkn maggi.. Nak masak tak de puyok lagi.. :P Nak gi kedai pun malas.. So mkn roti je la..


Ok la, those yg baca entri ni mungkin pernah/sedang bercinta dan terasa tersepit dalam perhubungan apabila mula timbulnya isu sama ada untuk meneruskan perhubungan atau menamatkan sahaja perhubungan itu. Betul tak? Mungkin tak terjadi pada korang tapi pada kawan korang.. Sampai korang naik rimas da tak tahu nk nasihat apa lagi kan..

Actually senang je utk settlekan masalah ni..

1. Tanya diri korang.
Apa penyebab kepada isu yang sedang anda hadapi? Adakah anda memerlukan pertolongan daripada profesional untuk menyelesaikan masalah korang? Adakah korang yakin hubungan korang akan baik pada masa hadapan? Semua kena amik kira tahu. Bukan utk jangka masa pendek tapi untuk jangka masa panjang.

2. Kuasa ditangan anda
Ok after korang da tanye diri korang tu kuasa untuk membuat keputusan ada kat tgn korang. So up to korang la nak macam mane. Kalau korang nk teruskan hubungan apa baik buruknya. Kalau korang tamatkan perhubungan apa baik buruknya.

Bercinta itu manis tapi kadangkala ada pahitnya. Jika korang tak rasa pahitnya cinta so korang tak tahu macam mana nak handle bila perasaan itu wujud. Think positive. Jangan mudah amik keputusan bodoh nak bunuh diri la, tak percaya kaum lelaki/perempuan lagi then tukar jadi homoseks plak. Jangan!!!! Fikir sebaik-baiknya.. Fikir dengan akal yang rasional.

3. "Fix" hubungan melibatkan dua pihak.
Apa yang penting apabila berlaku satu isu bawak berbincang. Kalau satu pihak je yang nak baikpulihkan hubungan dan satu pihak lagi tak nak-- korang rasa berbaloi ke? Korang je yang melebih-lebih tapi si dia tak pun.. Bukan ke macam terhegeh-hegeh ke..

4. Tepuk dada tanye diri sendiri
Apapun semuanya terpulang pada korang. Korang fikir yang tentukan apa yg korang nak. The Power of ME. Kalau korang rasa stuck go and seek professional assistance. Ok?

Aku byk jugak jmpe case klien aku yg ada probs cinta.. Apa yg penting adalah diri sendiri.

P/S: I believe in WHAT U GIVE U GET BACK.
0 Komentar untuk "Stay In Relationship Or End-Up the Relationship?"

IKLAN


PopAds.net - The Best Popunder Adnetwork
Back To Top