Special Offer

Author

Resipi: Salad Kentang

Salam Semua...

Ada sapa2 kat sini penggemar salad kentang? Ari ni aku nk share skit resipi semudah ABC. Aku tahu ramai yg prefer beli kat kedai sebab penyakit M. Apa kata kali ni buat je. Bukan susah pun. Jimat duit lagi.
Salad Kentang memang fav aku, so disebabkan fav aku so aku belajar la. =) Lagipun sangat mudah. Modal RM10 pun da bleh buat utk 4 org mkn.

Salad Kentang



Bahan-bahan
Kentang (suka hati korang nk berapa biji)
Mayonis
Serbuk Lada Hitam

Cara-cara
Rebus kentang sampai empuk then kopek kulit kentang and potong dadu. Kemudian amik mayonis gaulkan dengan kentang. Last skali tabur serbuk lada hitam. Mudah? Sangat mudah.


Aku da buat, sebijik rasa mcm kat tmpt aku selalu beli. So better aku buat sendiri daripada beli. Dapat banyak lagi. Semlm aku pergi Giant kt Gombak then aku nampak harga kentang RM1.99 untuk 800gm. Memang banyak kot. Then beli la mayonis tak sampai RM10 pun.. Murah je kan..Sangat sesuai utk sesapa yg malas nk masak berat2. Besides ubi kentang memang banyak khasiat :)

P/S: Selamat Mencuba
2 Komentar untuk "Resipi: Salad Kentang"

simple nya..sangat mudah dan jimat..memng kena try ney..thanks 4 sharing..^^

IKLAN


PopAds.net - The Best Popunder Adnetwork
Back To Top