Special Offer

Author

Random From The Past #3



Salam Semua



Yes, I Did It!!

Dalam segmen RFTP #3 kali ni aku nak share experience masa jadi paper presenter untuk program Student Exchange UM-UPI. Masa ni tahun 2010 yang mana melibatkan student fac edu Universiti Malaya (UM) dan juga student daripada Universitas Pendidikan Indonesia (UPI) dan diadakan di Auditorium Fac Edu UM. Time ni student UPI datang Malaysia selama sebulan. Aku memang respect student UPI dengan gaya bahasa dan ketika melontarkan hujah-hujah memang mantap dan bernas. Tercabar kot.. Even our senior lecturer pun puji. Bukan senang Prof nak puji orang, tup-tup student UPI dapat pujian. Aku tak expect pun diri aku nak ambil bahagian untuk present paperwork, last minute baru join. Sebab join adalah aku nak cabar diri aku. Since masuk UM aku banyak cabar diri aku sendiri which apa yang dlu aku tak mampu buat aku nak buat. Belom cuba, belom tahu kan. Finally da settle pun pembentangan ni. Erk.. Pembentangan paperwork ni dlm group and masing-masing ada part masing2. Time ni agak cuak bile kena soal ngan audience. Wakil Malaysia (UM) kena jawab.. Nak tercabut jantung aku time ni. Tapi segalanya meninggalkan kenangan dlm album Uni Life.

P/S: Bangga sikit sbb aku mampu cabar diri sendiri. Hehe...


0 Komentar untuk "Random From The Past #3"

IKLAN


PopAds.net - The Best Popunder Adnetwork
Back To Top