Special Offer

Cara Mudah Beli Tiket Bas Online

Cara Mudah Beli Tiket Bas Online | Beli Tiket Bas Secara Online | E-Ticketing | TBS Online Ticketing | Beli Tiket Bas Perdana Online

Assalamualaikum

Quick sharing je cara mudah nak beli tiket bas secara online. Tahun lepas masa nak raya tak sempat nak beli online sebab was was sebab takut sistem busy, lastly kena beli kat kaunter tiket Greenwood tu. Nak ke TBS memang tak la. Tapi bukan semua jenis bas yang dapat beli online. Nasib baik bas Perdana boleh beli online. 

  • Boleh pilih trip dari mane ke mane, dan pilih jam berapa dan harga (boleh tengok seat yang masih available) Saya selalu pilih waktu pagi jam 10.
  • Then boleh tengok seat yang masih available. Boleh pilih seat mane kalian nak. Saya pilih single seat #7A. Yang star tu means dah ada orang punye.Masuk detail klik next..
  • Then pilih method cara pembayaran. Saya bayar gune M2U lebih mudah. Masukkan detail dan tunggu hingga popup window untuk payment.
  •  Log in dan boleh buat pembayaran. Request TAC macam transaksi biasa. Dah siap!
  • Then boleh print ni untuk claim kat kaunter nanti before boarding.
Lepas ni boleh beli online je la. Lebih mudah dan jimatkan mase cume lebih singit dua ringgit la sebab ada charges lain. Selalu saya balik memang saya akan pilih bas Perdana. Kalau bas Perdana tak de seat baru la pilih bas lain. Saya suke bas Perdana ni sebab selesa dan ruang kat single seat tu lebih luas berbanding bas lain yang saya naik. Sekian sahaja perkongsian hari ini. Have a great weekend!


0 Komentar untuk "Cara Mudah Beli Tiket Bas Online"

IKLAN


PopAds.net - The Best Popunder Adnetwork
Back To Top