Special Offer

Author

Masalah Skrin Laptop Putih



Salam Semua..

Semalam sharing pasal how to fix masalah lappy overheat kan. So ari ni nak share satu lagi masalah laptop aku yang sentiasa mendatangkan kemarahan dan kebengangan pada aku tatkala baru je nak menaip assignment and update blog. Sigh** Almost 4 years finally dapat fix sendiri. Skang aku terasa diri sangat bodoh sebab lambat sgt find the solution untuk MASALAH SKRIN LAPTOP PUTIH ni or WHITE SCREEN OF DEATH. Grrr...


Google- Laptop aku mcm ni la.. Korang?

Stress kan kalau baru je nak surf internet, buat assignment tgk movie tetiba ting... jadi skrin putih macam kat atas nih.. Bile search kat internet ingat memang lappy ACER ni memang problem rupenye VAIO pun ada jugak masalah skrin putih ni. Masa pergi hantar kat kedai lappy they said lappy aku overheat and ruang udara tak cukup sebab tu jadi putih. They suggest aku utk guna cooler fan. Ciss.. Tak menjadik jugak. Hangin je aku.. Masalah still same. Aku tnye balik uncle tu and die ckp mungkin masalah RAM or Motherboard. Sigh** Lau masalah tu kopak la duit aku. Tak pe la dlu.. Dek kerna assignment yang bertimbun masa tu aku batalkan niat nak repair. 

Finally last month aku jumpe solution nye. Try buat and it works!!! Those yang ada probs ni shud try!! 
Solutionnye macam ni. Follow je video kat bawah ni.. Done..


 Dah tgk kan solution die macam mne? So apa lagi fix sendiri la.. Bukan masalah RAM atau Motherboard pon tapi ada benda yang longgar. Sigh** Macam ni rupenye eyh.. Daripada aku tukar skrin baru baik beli lappy baru kan. So for the time being fix and guna dulu. Berjaya!!!

P/S: Terasa bodohnye sebab lambat cari solution. :P


2 Komentar untuk "Masalah Skrin Laptop Putih"

IKLAN


PopAds.net - The Best Popunder Adnetwork
Back To Top