Special Offer

Author

Semangat Baru?

Salam Semua...

Selamat Menyambut Awal Muharram 
Salam Maal Hijrah



Setiap kali tahun baru je penuh dengan semangat yang baru, impian baru, apa target yang ingin di capai dan macam-macam lagi kan. Same goes to me. But untuk achieve target seperti yang tercatit di dalam buku sempena tahun baru agak sukar dicapai kalau ada sikap main-main dan amik mudah je dlm semua hal. Macam mne tu? Dari kecik sampai besar tak kan masih nak main-main lagi. Umur semakin hari makin bertambah. Cehhhh bajet umur mcm muda tua sgt kan. Hehe...Target aku untuk tahun baru ni? Wah banyak banyak banyak.. Tapi bolehkah dicapai? InsyaAllah... Mudah-mudahan apa yang diinginkan tercapai.. Amin. Sebagai manusia, aku hanya mampu merancang tapi Allah S.W.T yang menentukan. Lurviey selalu remind kat aku that "PASTI" itu hanya milik Allah S.W.T. Walaupun kadang kala ada sedikit perasaan bangga nak up sebab before this apa yg aku plan InsyaAllah tercapai sbb dlm hidup aku, aku always akan cube utk achieve target yg telah aku coretkan dlm buku tiga lima 555 (zmn dulu2). List to do aku kadang tu bersepah-sepah banyak sgt and baru realize yg tu adalah one of OCD traits.. Ya Allah da ada trait tu da dlm diri aku. Semuanya sebab achievement oriented. But nowadays no more list to do. Not so much like Uni Life because kadang tu aku pun confuse dengan career aku, apa target dlm career aku. Sometimes aku rasa nk berenti je and ber'SOHO' je pas kawin but sometimes rasa mcm nk teruskan je mcm now.. Tapi kadang still confuse. Saat entri ini ditulis aku masih confuse.. Shud i seek for professional help? Emm I dont think so.. I will try as much as I can to solve it first. Hehe.. Ok la sama-sama mencapai target masing-masing. Yeayyy.. Semangat.. semangat.. 


P/S: Sedih sbb ada segelintir individu lebih mengagungkan NEW YEAR :P


Tag : personal
0 Komentar untuk "Semangat Baru?"

IKLAN


PopAds.net - The Best Popunder Adnetwork
Back To Top